tiistai 7. heinäkuuta 2015

Baaripöydän laatoitus

Olen tehnyt projektin koulutyönä. Minulla oli pyöreä korkeajalkainen baaripöytä ja päätin laatoittaa sen pinnan mosaiikeillä laatoituskurssin työnä. Projekti oli helppo, siinä oli pientä näpertämistä, mutta projekti eteni leppoisasti.



Elikkä siis nuo laatat liimailtiin silikonipohjaisella laattaliimalla. Se oli sellainen samallainen tuubi kuin silikonissa ja akryylimassassa. Minulla oli liimaa purkissa ja levitin sitä jokaiseen laattaan puutikulla. Asettelin laattoja ympyrämuotoon.


Kun olin liimannut kaikki laatat, liimasin keskelle antiikikaupasta löytämäni pienen kultaisen auringon. Se oli mielestäni mahtava yksityiskohta näyttävään pöytään.


Lopuksi sekoitin saumamassan ja levitin sen pienellä saumauslastalla. Saumasin pöydän mustalla saumausaineella. Saumausainetta levitetään ensin kauttaaltaan jokapuolelle, jonka jälkeen sitä putsataan rätillä laattojen pinnoilta sen hetken kuivettua. Ei saa kuitenkaan antaa kuivua liikaa, sillä silloin ainetta ei saa enää pois laattojen pinnasta. Pöydästä tuli tosi näyttävän näköinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti