tiistai 7. heinäkuuta 2015

Arkkupöydän pintakäsittely

Helppo arkkupöydän tuunausprojekti. Ostimme käytettynä massiivimäntyisen arkkupöydän olohuoneeseen. Arkku oli puupinnassa ja siinä oli lakka päällä. Huonekalujen uudelleen käsittely on yksinkertainen projekti, mutta hionnat täytyy muistaa tehdä kunnolla.


Tarkoitukseni oli laittaa arkkuun puuvaha,  joten pinnan tuli olla kokonaan lakasta hiottu, jotta vaha tarttuu. Jos maalaat huonekaluja, riittää että lakkapinta on hiottu karheaksi, eli mattapintaiseksi, jotta maali tarraa kiinni.

Hioin pinnat huolellisesti, ja käytin Osmo color kalustevahaa, sävyä 3119 Kelo.  Sävy oli vaaleanharmaa ja hain lopputuloksella maalaisromanttista tyyliä. Vaha oli tarkoitettu vain sisäkäyttöön. Puuvahat ovat erittäin riittoisia, joten ostin vain pienen purkin (0,125l) joka maksoi noin 15€. Levitin vahan rätillä pyyhkimällä joka puolelle. Pinnan tuli kuivua 24h ennen toista levityskertaa. Laitoin siis arkkuun kaksi kerrosta puuvahaa ja lopputulos oli silmää miellyttävä.

Vahaa käytettäessä puun pinta kuultaa nätisti värin läpi ja se on muutenkin helppo tapa uusia vanhojen kalusteiden pintoja. Lisäksi vahasta jää miellyttävä likaa hylkivä pinta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti